Com tractar la igualtat de gènere en el nostre projecte.
Per tal de tractar la igualtat de gènere en el nostre projecte, proposem a l'Associació Aurora que, abans de dur a terme les sortides mediambientals, es recordin les normes de convivència. En aquestes, evidentment, estan incloses normes com són el respecte i la igualtat de gènere entre els alumnes.
Per introduir-ho es podria fer un follet informatiu recordant les normes que es tracten a les aules i fora d'elles, recordant que, per més que facin una sortida, aquestes han de ser respectades. A més, tractaríem un llenguatge neutre, per tal de no discriminar a cap dels participants i que, se sentissin tots el més còmodes possibles.
Com avaluarem el nostre projecte?
Una vegada finalitzat el nostre projecte, i per tal de veure que aquest és efectiu i compleix la demanda proposada per l'associació, hem creat un qüestionari de satisfacció dirigit als alumnes que realitzen les sortides. Amb aquest, el que pretenem és obtenir una retroacció del projecte, veient així els punts forts i dèbils destacables, per tal de poder millorar i avançar de cara a projectes futurs.
Aquest tipus d'avaluació és sumativa, ja que es duu a terme al final del projecte per veure si s'han assolit els objectius, és a dir, per veure si donem resposta a la demanda plantejada a l'inici.
A continuació, fent clic al següent botó, podreu accedir al qüestionari de satisfacció creat, en el qual podrem avaluar els següents criteris: satisfacció, comprensibilitat, factibilitat, participació i adaptabilitat.
Reflexió de tancament del projecte:
Des del nostre punt de vista, el fet de col·laborar amb una entitat real ha estat motivador per desenvolupar la tasca educativa. El fet de saber que aquest projecte és per una entitat real i que en el cas que estigui ben fet es pot dur a terme sempre és molt motivador. A més a més, hem tingut l’oportunitat de conèixer una mica una entitat i entendre el funcionament i les demanades que aquestes solen tenir. Per tant, pensem que és enriquidor tant nivell acadèmic perquè podem dur a terme un projecte que es durà a terme, com en l'àmbit professional perquè ens aporta experiència de contacte, d’observació i anàlisi de tasques que podem fer com a futurs professionals.
Els principals reptes d'aprenentatge han estat adaptar la demanada formativa a un projecte real, contactar de manera directa amb una entitat ens ha permès poder aprendre a formular les preguntes adequades, amb l’objectiu d’entendre bé de la necessitat formativa i adaptar-ho al format que l’entitat vol. Hem après també a ser persones més autònomes i consultar només en cas necessari, el fet de ser una entitat ha permès que millorem la nostra autonomia a l’hora d'executar les tasques, atès que quan fem treballs a la universitat depenem molt del feedback del professor, mentre que en aquest cas no hem necessitat aquest feedback constant sinó que hem sabut plasmar les necessitats de manera més autònoma.
Comments